CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 31, 2008

Happy Birthday 2 All of Us



Dear friends...due to problems occur with Pak Tam, Anggun's Collection will be commenced in February...Insyallah.. Wish me LUCK...!!

*****************************************************************

Since blog ni masih ntah ape2 ntah...meh la adeq merepek kerepek kat sini...dah tak sabar rasanye nak meniaga ni...menghitung hari ni..nak tunggu CNY nak ke Tg. Pinang, Indonesia...kat situ ada geng2 yang bole membantu membawa masuk barang2 ku...hmmm halal ke haram nanti adeq cek la ye...walau ape pun adeq tak sabar nak gi sana...soppingg...bikin rambut...mandi lulur...mengurut...whatever yang dikatakan memanjakan diri tu...sume ade di sana....murah2 banget...from JB naik bot lebih kurang 1 jam 30 min ke Tg. Pinang but actually adeq nak ke Batam dulu...from JB 1 jam 15 min jee....so from Batam baru ke Tg. Pinang...we'll owg JB ske gi sana utk memanjakan diri and for men...ape lagi main golf laa...kalau mengurut utk lelaki tuh...kene sebut urut MURNi ke tak...kalau murni tu maknanya urut ajeee...kalau tak murni tu ehem...ehem...paham2 je la...heheh adeq ni bosan dah tgk blog ni takde seri...adeq pun lom email kunang2 ni...baru nak tekan jee...skali add email nye ade kat opis lak...ishkk sok kalau dah jadik bisnes ni....rase cam nak benti koje je...tapi apakan daya ku...kalau bukan aku yang nak buat sume tuh...sape lagi nak buek...harapkan pekerja jaman skang ni takde yang taat setia...jujur...amanah...dll..hampeh tul kalau dengar mase interbiu tu sumenye pandai...pandai...bile dah masuk keje...pegang tepon pun gigil2 lagi...skali aku sesah dak2 yang perasan ade degree mintak gaji 2000 hinggit...cakap pun terabur...heheh ni dah macam lepas geram je ni...pendek kata ukur baju badan sendiri...ok la gua chow dulu...zzzzzzzzzzzz
05/01/2009.... 11.31 pm

*****************************************************************


Keekeke...kek ER (emergency) namfak tak ade owang lidi 8 owang tu..hehe kitorang sambut birthday setaun sekali...apakan daya...dah pesen bapaknye cenggitu...Happy Birthday to Ayah, Mama, Kak Mi, Kak Ti, Kak Ya, Abg Arif, Chumalik (Adam) & Kak Lala....ade 3 lelaki, 5 pompuan...dah janji taun depan keknye lagi cantek la yek...

Happy Birthday Chumalik....abis dah kek tuh dibelah senget-senget..kite suh pura-pura fotong kek...alahai..

Haaaa tu sume yang nak sambut beday...gamba ni ambik mase gelap gelita...lilin je nyala...camera canggih la katakan...namfak muka kitorang ni...ayah takde tukang amik gambo...

Chumalik testing...testing...123...dalam gelap hehehe...

Yoooo gimaaa....kat Jusco ni baru lefas tengok bayang (wayang)....

Ishk....ishk...ishk....lari punye la laju...menang gak akhirnya...sebelah Arena Jusco ni ade tempat main...adehhh...peyut dah lapo...kene layan chumalik main dulu...

Hehehe bawak kete ho ho ho....memekak je kete ni nyanyi2...tak ekstrem langsung...

Monday, December 22, 2008

Perkahwinan Ekin & Mawi

MAWI & EKIN........SELAMAT PENGANTIN BARU.......


Salam Aidil Adha...

Hari raya haji ni ujan je sepanjang hari...tak tau nak gi mane...last2 pokcik ajak gi umah Ekin...nak cek persiapan kawin ok ke tak...ni umah pertama beraya...adam senyum namfak gigi je tuh...hehe

Adeq cam kompius nape la kalau amik gambo pale teleng ke kanan mesti tak cantik...dah tu cube u all tengok tembam gile pipi tuh...ya ampun...hehhe adeq ni katek je namfak ye..

Adam cakap gini.."eee kakak tu cantik laa...abang nak amik gamba ngan kakak tu.." pastu Ekin cakap "haa cepat la amik gamba"...adam dah guling2 bawah meja...malu giler la tuh...hai baru nak masuk 4 taun dah pandai gatai ngan lengloi...tapi memang dari kecik nak pembantu rumah pun yang muda je...yang tua tak layan....bertuahnye anak....

Bergambo dengan keluarga Ekin...adik beradik yang lain takde umah...yang ade mak...bapak...Ekin...Ain...Adam tu suke sangat nak gamba dok kat tengah kusi tuh...happy tul die dapat jumpa Ekin...eheh

Majlis persandingan Ekin-Mawi di Stadium Tertutup MBJB, hai...gambo ni je dapat amik memandangkan dok kat meja VIP....kene la protokol...kepot-kepot makcik ni...mayak betul wartawan kat depan mate ni...nyibuk je...tu gambo tuh baru sikit je...time nak fotong kek kat tepi tu...wartawan fanjat kusi sampai...pelamin nye penuh dengan roses idop...cantekkk benget...pengapit mawi...along raja lawak...pengapit ekin...ziela AF...time akhir ade sesi bergambo meja ke meja...tapi meja kite sume dah cabut lari...tak gile glamer la katakan...bukan leh caya...amik gambo je pastu kite kene beli lak...buat duit diorang ni sume...hehe

V bergaya ke majlis Ekin...ini contoh kain yang akan adeq jual di dalam blog ni..yang ni biasa2 aje...kalau nak grand...tungguu.....

Amirah & Atiqah bersedia untuk ke majlis Ekin...sempat no amik gambo kat laman umah...ini pun kain dari Indo...sesuai untuk anak-anak...tak la lip lap sangat kan...ishk tak namfak lak munge kat baju tuh...



Dah nak balik hotel dah ni....ini majlis di umah Ekin...jam 4 petang giteww fanasss giler....tak cayak lak mekap si Ekin ni..bape lapis la gamaknye...mekap i dah cayak nyah...


Majlis di umah Ekin pada hari Ahad 21/12/2008 di Taman Impian Emas...gambo ni diambil dari tingkap umah yang disewa oleh Mawi selang bape umah dari umah Ekin...

Ole-ole dari majlis persandingan Ekin-Mawi di Stadium Tertutup, Johor Bahru pada 20/12/2008. Majlis start 8.30-11.00 mlm...gambo sanding nanti adeq upload sebab camera lain daa....haaa dalam beg tu ade 1 purifying bar soap R&Z cosmetic...sabun bentuk love R&Z cosmetic dalam bekas emas love...dalam kotak gold ade kuih 4 jenis...dalam kotak rotan ade coklat wit syiling tuh...last skali ade kopi habbatus sauda R&Z cosmetic...al maklumlah...duta produk R&Z cosmetic si Ekin ni...munge2 tu letak atas meja VIP sebelah finggan gitew......

Kad Undangan....Kaler biru tu kad Mawi di Felda Taib Andak pada 28/12/2008....Kaler ijau tu kad Ekin untuk para VIP...kalau bukan VIP takde sarung depan tu...rupe same cam kad Mawi tu le...majlisnye pada 20/12/2008 di stadium tertutup...kad yang ade gambo tuh...jemputan untuk majlis di umah Ekin pada 21/12/2008...heheh sume kad adeq ade...huhu

Thursday, December 18, 2008

Coti-Coti Mesia

Gambo Eye On Malaysia, view from top of Taming Sari Tower....mayak lom siap kiri kanan tuh...laut tambak gamaknye...bayangkan kat atas tu.. fening..fening

View from Taming Sari at 80M form sea level....cewah...tu Dataran Pahlawan tuh...cam shopping mall gak la...dari Taming Sari gi la masuk mall tu...cejuk je ade econ..

View from Taming Sari......Muzium Samudera...kite tak masuk pun...sesuai untuk kanak-kanak yang nak buat karangan or folio untuk sekolah....haaa naik bot lalu kat sungai tu la..

Itu lah die Taming Sari Tower dari bawah...paling tinggi tu 80M je...pusing-pusing kat atas tu slowly...kalau owg gayat...rasenye ok kot takde mende...nak masuk kene tunjuk Mykad gak...tiket RM10 je dewasa...kat atas nun nanti dapat kelender kecik tahun 2009...kekeke

Kincir air zaman Portugis dulu...memandangkan takde tourist guide...kire belasah je la zaman bile tuh...pic taken from bot sedang berjalan ni...cantik tul natang tuh...hehe

Ni gambo kat Zoo Negara, baru lepas naik tram...jalan lubang2 pecah usus naik tram tuh..menci tul...ni bawah payung ni nak beli air...haus...eh eh sape lak pakcik blakang ni nengok2 kite...tak malu..hehe

Ini Lala aka V (nama baru V) tak glemer langsung kata pokcik buh Lala... my P.A. yang macam bionic women...

Gamboku yang baru lefas mandi kat Sunway Lagoon...sempat touch up bedak ni...ambut pun dah kering kene angin..heheh

Dalam bot menyusuri Sungai Melaka...view nye cantik tapi masih banyak tempat tengah upgrading...gi tahun depan dah cantik kot...haaa mayak bewak lam sungai...beso cam boye..

Dalam Eye On Malaysia, Melaka...semua muke touch up bedak je lom mandi...hehe baru sampai melaka dah naik natang tuh...mabuk gak kat atas...LAPO...tiket RM10 utk owg mesia...tunjuk Mykad ye adik-adik...

Alahai naik beca dari Taming Sari Tower ke Kota A Famosa...kalau ikut short cut dokek ajo..takpelah RM20 pegi balik...Ehh..beca ni ade sound system wooo...lagu mak minah gitew...beca kite paling grand...bumbung cam kete lembu..hhe

OK lah ni first pics upload...memandangkan kite ni dak di luar fagar....mayak nak kene blajo dengan mak eden ni..k chow